Aktuální trendy koupelen: Kombinace Funkcionality a Estetiky

Doba čtení: 4 minuty

Koupelna už dávno není pouhou místností pro hygienu, kde při čištění zubů raději postáváme na jedné noze, abychom se vyhnuli studené dlažbě. Koupelna je místo, kde začíná den každého z nás a kde po náročném dni nacházíme chvíle klidu a relaxace. Při jejich návrhu je kladen důraz nejen na design a funkční potřeby, ale také na osobnost i vkus budoucího obyvatele. V tomto článku se zaměříme na aktuální trendy v designu koupelen, které spojují funkčnost s estetikou.


1. Méně je více – minimalismus vítězí

Minimalistický design se těší stále větší oblibě, a proto ani koupelny nejsou výjimkou. Zbytečnosti stranou, čisté linie a jednoduché prvky vytvářejí dojem prostoru, vzdušnosti a klidu. Kvalitní materiály a precizní provedení v kombinaci se světlými tóny dodají navíc místnosti subtilní a harmonický vzhled. 

2. Přírodní materiály

Přírodní materiály jako dřevo, kámen nebo keramika koupelnám sluší. Ať už se jedná o nábytek, podlahu či dřevěné obklady na zdech, dřevo do prostoru vnáší teplo a jeho přirozená textura navíc působí útulně a elegantně. 

Kámen je oblíbeným materiálem pro svou extrémní odolnost a dlouhověkost. Už ve starověku byl kámen považován jako materiál pro vyvolené a tento punc si například takový mramor udržel dodnes. 

Moderního a vzdušného vzhledu dosáhnete použitím skleněných prvků, které odráží světlo a díky tomu lze prostor opticky rozšířit. Dalším trendy materiálem je také bambus a kůže, která koupelně dodá nádech luxusu.

3. Řekněte ANO technologiím

Technologie chytré domácnosti se stávají stále populárnějšími a na trhu se neustále objevují nové a inovativní produkty. Není proto žádným překvapením, že se tyto technologie rozšířily i do koupelen. Osvětlení, teplotu vody, hudbu – vše ovládáte jedním kliknutím na svém chytrém zařízení. Sprchová hlavice, která vám v reálném čase dokáže detailně sledovat spotřebu vody a energie nebo sprcha, kterou lze nastavit na ideální teplotu ještě dříve, než vstanete z postele? Žádný problém.

Pokud však patříte mezi umírněnější technologické nadšence, jistě oceníte podlahové vytápění nebo zrcadla s integrovanými LED osvětlením, které lze přizpůsobit podle denního světla nebo vaší nálady. Chytré osvětlení navíc umožňuje přizpůsobit si nastavení a vytvořit tak příjemnou atmosféru pro relaxaci.

4. Kontrastní Barevné Schéma

Zapomeňte na nudné bílé koupelny. Zajímavé barevné akcenty, kontrasty a textury mohou obyčejnou koupelnu proměnit v atraktivní prostor. Kombinace tmavých a světlých tónů, nebo dokonce odvážné a neotřelé barvy, mohou vytvořit dramatický vizuální efekt. Pro ještě větší dynamiku můžete zvážit také použití geometrických vzorů a zajímavých obkladů nekonvenčních tvarů. Odvaha v barvách a tvarech přináší do koupelen život, osobitost a energii.

5. Otevřené regálové systémy

Tradiční skříňky a úložné prostory postupně ustupují ve prospěch otevřených regálových systémů. Ty nabízejí možnost zajímavého uspořádání, uschování a organizace věcí tak, aby byly po ruce a přesto působily stylově. Díky tomuto designovému prvku se koupelna stává více osobní a útulnou. 

6. Modulární nábytek na vzestupu

Modulární nábytek přináší do prostoru zcela nový rozměr variability a uspořádání. Tento koncept umožňuje konfigurovat koupelnu podle individuálních potřeb a vkusu. Nabízí elegantní řešení pro maximální využití místa a jedinečný vzhled, který ladí s celkovým stylem interiéru.

Jednotlivé moduly lze snadno kombinovat a vytvořit tak úložné prostory, umyvadla, regály a zrcadla podle aktuálních požadavků. Jinými slovy může koupelna růst s vaší rodinou nebo se měnit s vašimi preferencemi. To vše s ohledem na prostor a design.

Kombinace funkčnosti, designu a variability dělá z modulárního nábytku oblíbenou volbu pro ty, kdo hledají praktická a současně stylová řešení pro své koupelny.

7. Spojení s přírodou

Rostliny a zelené prvky jsou neodmyslitelnou součástí moderních koupelen, které s přírodními materiály vytvářejí dokonalou kombinaci. Umístění rostlin na regály nebo závěsné květináče přidává do koupelny živý prvek a zelená barva navíc zlepšuje náladu. 

Závěrem lze říct, že koupelny jsou dnes už mnohem více než jen toaletní zázemí. Jsou to místa, kde si můžeme užít krásu designu i chvíle pro sebe. Moderní trendy spojují čisté linie, přírodní prvky i chytré technologie, čímž vytvářejí harmonický celek, který uspokojuje nejen naše potřeby, ale i naše smysly. Díky této kombinaci se se koupelny stávají nejen místem pro ranní rutinu, ale především pro relaxaci.

Nejste si jistí jak koupelnu zařídit nebo přemýšlíte nad proměnou stávající koupelny a nevíte si rady? Jsme tu pro vás. Rádi vám pomůžeme s návrhem i následnou realizací celého projektu. 





Nezávazná poptávka

Rádi s vámi probereme vaše představy o nové kuchyni, nábytku nebo interiéru.

Kontakt

Kontaktní údaje
info@symaliving.cz +420 241 404 574
Sociální sítě
Facebook Instagram YouTube
Informace o společnosti
SYMA Production s.r.o.
IČ: 26735130
DIČ: CZ26735130
Modřická 910/71, 664 48 Moravany
Pobočka Praha
Za Stodolou 94, 251 01
Modletice u Prahy
Zobrazit na mapě
Pobočka Brno
Modřická 910/71, 664 48
Moravany u Brna
Zobrazit na mapě