Industriální elegance: Proměna bývalé továrny na unikátní bydlení

Doba čtení: 3 minuty

Realizace interiéru bytu pro unikátní loftový komplex Vanguard Prague, který vznikl z bývalé továrny na letecké přístroje. Vysoké industriální stropy, obrovská okna a ohromující výhled dodávají projektu neopakovatelný charakter nejen v domácím, ale i evropském měřítku.

Jídelní stůl s kuchyňskou linkou a designovými schody

O komplexní návrh se postaraly architektky Michaela Záhorovská a Simona Belicová, s cílem vytvořit prostor, kde se majitelé budou cítit příjemně. Architektky při samotném návrhu dbaly především na zachování genia loci. Celkový design opřely o neotřelé prvky s důrazem na detaily a vyváženost estetiky a funkce. 

Centrální místností je obývací pokoj spojený s kuchyní vyrobenou z HPL laminátu a dvířky hraněnými dýhou. Spodní skřínky disponují otevíráním za hranu dvířek pomocí J profilu, instalovaného do korpusu kuchyně. Lednicovou skříň jsme pro udržení čistého designu vybavili otevíráním na servodrive a masivní dekorační police jsou už jen třešničkou na dortu tohoto minimalistického díla. 

Kuchyňská linka

Architektky zakomponovaly do interiéru také prvky, které nadchnou i menší obyvatele. Skluzavka vedle schodiště, houpačka ze skateboardu na galerii nebo zašívárna pod schody.

V ložnici jsme z dýhovaného materiálu s radiusem vytvořili obklad na zdi,který jsme oživili ambientním LED osvětlením. Šatní skříň s prosklenými dveřmi a vnitřním osvětlením byla konstruovaná na míru přesně tak, aby elegantně zapadla pod stavební žebrování.

Do dětského pokoje byla s ohledem na lepší průchodnost a bezpečnost navržena vestavěná skříň pod schody se zabudovaným schodem a zaoblenými dvířky, tvořenými ohýbaným jádrem. Vnitřní korpus skříně je opatřen dýhovaným povrchem, který zajišťuje ještě větší pevnost a odolnost. Designový jeřáb pro uchycení osvětlení, vyrobený z ocelových výpalků a lakovaný do žluté barvy je dalším originálním prvkem, který do pokoje vnesl hravost.

Ostré linie a přiznanou železobetonovou konstrukci i elektrické rozvody střídají v celém interiéru oblé hrany a tvary nejen na nábytku, ale také stěnách a doplňcích. Barevnou paletu pak ovládají především zemité barvy, které spolu s přírodními materiály vytváří útulnou atmosféru domova.

Nezávazná poptávka

Rádi s vámi probereme vaše představy o nové kuchyni, nábytku nebo interiéru.

Kontakt

Kontaktní údaje
info@symaliving.cz +420 241 404 574
Sociální sítě
Facebook Instagram YouTube
Informace o společnosti
SYMA Production s.r.o.
IČ: 26735130
DIČ: CZ26735130
Modřická 910/71, 664 48 Moravany
Pobočka Praha
Za Stodolou 94, 251 01
Modletice u Prahy
Zobrazit na mapě
Pobočka Brno
Modřická 910/71, 664 48
Moravany u Brna
Zobrazit na mapě