Velkolepá oslava designu aneb Salone del Mobile Milano

Doba čtení:

Před několika dny skončil největší veletrh zaměřený na design a nábytek Salone del Mobile Milano. Současně se konalo také bienále Euroluce, kde zaujal své místo i globální lídr v oblasti návrhu a výroby světelných instalací Lasvit. Je nám ctí vám představit jejich letošní exhibiční stánek, o jehož zhotovení se postarala naše společnost SYMA Production.

V druhé polovině května proběhl v Miláně největší veletrh zaměřený na design a nábytek, Salone del Mobile Milano, v rámci kterého se konalo i bienále Euroluce. Jedná se o instalaci sdružující návrháře a výrobce svítidel, která ukazuje nejen nejinovativnější řešení v oblasti světel, ale také se zabývá trendy v úsporách energií.

Do metropole se tak sjeli nejen designéři a estéti z celého světa, kteří přijeli stimulovat své vizuální cítění a načerpat inspiraci, ale také obchodníci získávající kontakty pro své firemní klienty.

Lasvit. Lift Everyone

Jedním z vystavovatelů na Euroluce byla i česká sklářská společnost Lasvit, která je celosvětovým lídrem v oblasti vytváření odvážných a unikátních prostorových a světelných zážitků. Jejich dechberoucí světelné instalace jsou navrženy tak, aby každému člověku, který se v prostoru ocitne, přinesly povznášející pocit a pohladily jeho duši.

Lasvit svébytně rozvíjí mnohaletou tradici českého sklářství, kterou propojuje s pokrokovými výrobními technologiemi, ale především s mimořádnými designérskými, uměleckými a řemeslnými talenty. Společnost spolupracuje nejen s nejznámějšími českým, ale i předními světovými designéry, mezi kterými jsou například The Campana Brothers, Kengo Kuma, Yabu Pushelberg, Nendo nebo Ross Lovegrove.

Výsledkem jsou úchvatné instalace vytvořené na míru po celém světě, stejně jako nepřehlédnutelné kolekce svítidel, nápojového a dekorativního skla.

lasvit Salone del Mobile Milano syma living

Modularita a udržitelnost

Za architektonickým pojetím stánku společnosti Lasvit letos opět stojí designéři Matěj Janský a Cyril Dunděra z MCDJ studio. Syma Production, která je součástí jedné z nejprestižnějších českých výstavářských firem MIBA Holding, se pak postarala o výrobu a instalaci celého majestátního projektu.

Společnost je díky každoročním investicím do nových technologií a rozsáhlým výrobním kapacitám schopna zvládnout velkou kapacitu produkce a současně zaručit vysokou kvalitu produktu, takže dokáže bez problému splnit i takto náročné projekty od prvotní myšlenky až po finální realizaci a doladění nejmenších detailů.

Při návrhu kladli designéři důraz především na celkový koncept světelné instalace, modularitu a udržitelnost. Výše zmíněný návrh stánku ukazuje, jak lze modularitu a udržitelnost zahrnout do designu veletržního prostoru.

Díky skladebnosti znovu použitelných sloupů nebo kazetovému stropu je stánek snadno přizpůsobitelný pro další exhibice, zatímco recyklace papírových sloupů a šetrný výběr materiálů podporuje udržitelnost. Design harmonicky spolupracuje s tématem ,,It All Comes from Above” a zohledňuje kompatibilitu barev s vystavenými produkty a svítidly.

Společnosti SYMA Production bylo ctí spolupracovat s touto ikonou v oblasti světového designového průmyslu a těší se na další společné projekty.

lasvit Salone del Mobile Milano syma living

Nezávazná poptávka

Rádi s vámi probereme vaše představy o nové kuchyni, nábytku nebo interiéru.

Kontakt

Kontaktní údaje
info@symaliving.cz +420 241 404 574
Sociální sítě
Facebook Instagram YouTube
Informace o společnosti
SYMA Production s.r.o.
IČ: 26735130
DIČ: CZ26735130
Modřická 910/71, 664 48 Moravany
Pobočka Praha
Za Stodolou 94, 251 01
Modletice u Prahy
Zobrazit na mapě
Pobočka Brno
Modřická 910/71, 664 48
Moravany u Brna
Zobrazit na mapě